Köpa en extern skärm till laptop


Vare sig du använder dig av en stationär dator eller en laptop kan det vara önskvärt att komplettera den grundläggande utrustningen med tillbehör av olika slag. Tips om vilka tillbehör som kan tänkas underlätta och öka både funktion och komfort hittar du här. De allra vanligaste tillbehören såsom hörlurar, trådlöst tangentbord eller extern hårddisk finns hos alla större elektronikkedjor och även på nätet.För dig som vill gå ett steg längre finns möjligheten att införskaffa en extern skärm till din dator, informationen nedan riktar sig till dig som planerar att köpa en extra skärm till din laptop.

Varför extern skärm?

Ett vanligt problem för laptopanvändare är att storleken på skärmen begränsar möjligheter och funktion när du bland annat vill spela och titta på film. Med en extern skärm väljer du själv storlek och prestanda på skärmen, beroende på vilka behov du har. Även många stora företag väljer att köpa in externa skärmar då det ökar effektiviteten i arbetet.

Hur fungerar det?

Den externa skärmen kopplas ihop med laptopen på olika sätt beroende på vilken typ av skärm du köper och vilken typ av dator du redan har. Oftast behöver du endast bara köpa till en extrasladd för just detta ändamål. När skärmen sedan är inkopplad och klar är det upp till dig hur du vill använda skärmen, antingen med laptopen stängd eller som en extra skärm tillsammans med skärmen på din laptop.

Köpa extern skärm

Utbudet skärmar är ungefär lika stort som utbudet datorer. För dig som är i köptankar rekommenderas årets högst rankade skärm Dell Ultrasharp U2412M. Recension och aktuella köpställen hittas här.För Mac-användare är det ett smartare alternativ att gå in på Apples egna hemsida för externa skärmar och tillbehör.