Klocka till de yngsta i familjen


Att ge en klocka till de yngsta i familjen är ett bra sätt att lära om tid och ansvar. För små barn kan en klocka vara ett roligt och interaktivt verktyg, medan det för äldre barn kan vara ett verktyg för att lära sig att komma i tid.

Anpassa efter ålder

Det finns många olika typer av klockor för barn att välja mellan. Granska utbudet och beställ här. För små barn kan en klocka med stora siffror och roliga färger vara ett bra val. Dessa klockor är lätta att läsa av och har ofta enkel och tydlig design. För äldre barn kan en vanlig armbandsklocka vara ett bra val. Dessa klockor har oftast en mer sofistikerad design och kan ha flera funktioner som att visa datum och veckodagar.

Tänk på att välja en klocka som är hållbar och lätt att underhålla. Barn är ofta fysiskt aktiva och därför är sannolikheten stor för att klockan kommer utsättas för både stötar, repor och vattenskador. Självklart behöver du inte köpa den allra dyraste klockan, men tumma inte på kvaliteten och tåligheten. Annars dröjer det inte länge innan klockan är trasig och behöver ersättas med en ny. Bestäm redan innan hur mycket du är villig att betala.