Marknadsföring online


Driver man en webbshop i någon form är det så klart viktigt att man också marknadsför denna eftersom kunderna troligtvis inte kommer att hitta dit självmant. Här kommer därför några tips på hur man kan marknadsföra sin webbshop på nätet.

Annonsera

Har man möjlighet och kanske framför allt resurser är annonser av olika slag ett bra sätt att marknadsföra sig på. Ett bra tips är att tänka över var man annonserar så man verkligen når den målgrupp man är ute efter

Google Adwords

Ett bra alternativ om man inte har en jättestor reklambudget men ändå vill annonsera är att använda sig av Google Adwords där man helt och hållet själv kan bestämma hur mycket man vill lägga på annonsering. Google Adwords fungerar på så sätt att ens annons syns i samband med olika sökord, vilket ger en bra och riktad reklam.

Sociala medier

En form av marknadsföring som däremot är helt gratis är marknadsföring i sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. Om man ber ens vänner att gilla och retweeta så kan man nå ut till väldigt många personer snabbt, effektivt och som sagt dessutom gratis.