Webbdesign – vad bör man tänka på?


4604074-web-design-on-monitors-showing-creativity Som företagare är det viktigt att du syns och hörs. På så sätt kan potentiella kunder och klienter få upp ögonen för just dig och din verksamhet. Idag är det nästintill omöjligt att driva företag utan att profilera sig på nätet. En bra och väl strukturerad hemsida är kort sagt ett måste – men hur får du till hemsidan så bra som möjligt? Vad bör du tänka på när det gäller design och utformning?

Tänk på detta

Designmässigt är det viktigt att använda dig av harmoniserande färger. Sidan skall vara behaglig att titta på. Samtidigt bör designen vara relativt enkel så att fokus direkt faller på funktionen. Med väl utvalda bilder kan du bidra till att förmedla rätt känsla. Tänk också på att undvika alltför långa texter då de ofta leder till att du tappar besökarens intresse. Försök sammanfatta den mest värdefulla information på så få rader som möjligt.

Ett utmärkt exempel

Ett exempel på en hemsida med väl uttänkt och fungerande webbdesign är t.ex. www.rabatterat.nu. Där har man verkligen tänkt till och gjort allt enligt boken. Sidan har en enkel och effektiv uppbyggnad där funktionen står i fokus. Det blir genast tydligt vid en första anblick vad sidan erbjuder och hur den skall användas tack vare den stora tydliga sökfunktionen som står i fokus. Färger och bilder gör hemsidan komplett utan att sno uppmärksamhet från det som är väsentligt.

Lär dig mer

Läs mer om experternas råd om hur man optimerar sin hemsida. Det är värt att lägga ner både tid och eftertanke när man skapar företagets hemsida. En välfungerande webbplats kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande – så enkelt är det.