Smarta tjänster på internet


online service_223201240Nätet kryllar av bra tjänster och informationskällor. En del saker är man väl medveten om, medan andra kanske man inte har tänkt på tidigare. Vare sig om man är företagare eller privatperson finns det flera smarta tjänster man borde vara medveten om. 

Jämföra lån

Att ta ett lån är ett stort beslut, inte något man ska göra på impuls. Man ska heller inte ta ett lån som man är osäker på om man kan betala tillbaka i tid. Snabba och små lån innebär ofta högre räntor, så det ska vara behövligt med pengarna men man ska även ha en plan för hur och när man ska betala tillbaka det.När man väl bestämt sig och kommit på en plan, finns tjänsten Fair Lån där man hittar information om lån och lånevillkor från flera olika banker och låneföretag. Man får snabbt översikt över hur mycket man kan låna och till vilka räntor.Auktioner onlineVill man handla online och göra några riktiga kap ska man söka sig till auktioner. Men man kan undvika Tradera och söka sig till auktionshus och hitta mer riktade auktioner. Det finns exempelvis PS Onlineauktioner som riktar sig främst mot konkursauktioner. Här ska produkter och saker iväg snabbt vilket ger bra pris och chansen att köpa in nödvändiga saker till företaget för en billigare slant.Man kanske vill fylla ut sin nystartade verkstad eller behöver ett nytt fordon till företag. Det är också en plats där man kan få sina egna saker värderade och sålda, man behöver inte vara i konkurs för att använda deras tjänst för att både köpa och sälja.

Lagra i molnen

Molntjänster är en ny term som dök upp för bara några år sedan. Det bygger på att man kan lagra filer och dokument någon annanstans och komma åt dem när man vill så länge man har en internetuppkoppling. Man slipper stå för lagringsutrymmet själv och kan till och med få tillgång till programvaror och funktioner som man annars behövt köpa in till sin egen dator.Ett bra användningsområde är att ha ett bokföringsprogram i molnen. Det passar sig bäst för små och medelstora företag. Man slipper köpa in programvaror för tusentals kronor och behöver inte bekymra sig över stora hårddiskar för att lagra dokumenten. Allting sker online. 24 Seven Office kan hålla koll på din ekonomi och bokföring för bara några hundralappar i månaden.