Design hemma vs. design webbsajt


interior-designer

De två vitt skilda enheterna som hemmiljö och webbmiljö har trotts sina milsvida skillnader, faktiskt ganska mycket gemensamt trotts allt. Olikheterna är många, som att den ena miljön är rent virtuell och artificiell, medans den andra är verklig och ändå kan vi följa den röda linjen genom båda.

Så vad är det som syftas på? Jo det handlar om trivseln skapad av designen.

web_designVi tar den virtuella miljön och designen på webbsajt först. För att locka potentiella kunder eller läsare, att läs vidare, är designen på sidan viktig. Tänk på att använda dig utav färger som inte är starka kontraster mot varandra, ögat ska vila på sidan och upplevas behaglig. Använd gärna bilder i designen, då de kan förstärka ditt budskap och gör det enklare för besökaren att komma ihåg just din sida.

För att vända på steken och titta på designen i hemmet då, hur pass viktig är den? Minst lika viktig som för webbsidan, då just färger helst inte ska vara starka kontraster mot varandra, då det kan upplevas jäktande. Använd hellre färger som harmonierar med varandra för att skapa ett lugn. Placera tavlor och fotografier på väggarna, för att ge ett mer ombonat intryck.